Ópusztaszer

A hét folyamán a fiatalok ellátogattak a Nemzeti Történeti Emlékparkba, Ópusztaszerre, megtekintették Feszty Árpád A magyarok bejövetele című körképet. Ezt követően a park területén együtt sétáltak a szlovén és a magyar résztvevők. Megtekintették a skanzent, megkóstolták a helyi kézműves csokoládét és körülnéztek a Koronás jurtában is.

Magyar táncok

Az utolsó közös szegedi délutánon jellegzetes (saját készítésű) hazai ételekkel, süteményekkel kínálták meg a magyar résztvevők a szlovén vendégeket, majd pedig a Rézhúros Banda játszott vidám népzenét, melyre a két csoport - néptáncos fiatal irányításával - táncra is perdült.

Magyar ételek

A kulturális magyar programok keretében a magyar résztvevők otthon készített, házi finomságokkal vendégelték meg a szlovén fiatalokat. A projekt utolsó estéjén pedig a teljes csoport együtt fogyasztotta el a jellegzetes magyar ételekből készített nemzeti vacsorát.

Programok

Közös munkánk során időt szakítottunk Szeged városának megismerésére is (vidám műemlékvadászaton vettünk részt), illetve ellátogattunk az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba és megmártóztunk az Aquapolis medencéiben is.